علی نصیریان: امکانات مالی که به فرهنگ و هنر تخصیص یافته، کم است/ تئاتر اعتبار یک شهر زنده است

 

 
 
امکانات تئاتر خیلی قدیمی و کم است و یکی از مسائل عمده، تئاتر شهرستان ها است که امکانات آموزشی، اجرایی و پژوهشی در شهرستان ها ضعیف است یا وجود ندارد.
 
 
تهران
 

علی نصیریان" در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر "مهر"، ضمن اشاره به مطلب فوق گفت: در حال حاضر امکانات  تئاتر خیلی قدیمی و کم است. ساخت سالن، کمک به گروه های تئاتر، گروه تئاتر شهرستان ها، اعزام گروه های تئاتر به شهرستان ها و بالعکس باید زیاد شود و تمامی این مسائل باید در اولویت قرار بگیرد، حتی به اعزام گروه های تئاتر به خارج از کشور نیز باید توجه شود.

وی با اشاره به این که یکی از مسائل عمده  تئاتر شهرستان ها نبود آموزش است، گفت: متاسفانه امکانات آموزشی، اجرایی، پژوهشی در شهرستان ها ضعیف است یا وجود ندارد. باید به تئاتر شهرستان ها کمک شود. البته این مساله به امکانات مالی مربوط است، چرا که مدیران تلاش خود را انجام دادند و کوتاه نیامدند، ولی امکانات مالی که به فرهنگ و هنر تخصیص یافته، کم است. با این امکانات نمی توان ایران را پوشش داد و پاسخ جوانان را داد.

وی خاطر نشان کرد: معتقد نیستم که هر کس کار تئاتر را شروع کرد، فوری باید به او کمک کرد، اما زمانی که فرد خودش را نشان داد و در این رابطه از استعداد خوبی برخوردار بود، باید از او حمایت کرد. چرا که استحقاق این کمک را دارد.   از سوی دیگر ممکن است این شرایط باشد، ولی محل اجرا ضعیف باشد. در برخی از شهرستان ها سالن های تئاتر ساخته شده است، ولی برخی از جاها از این امکان محروم هستند. بعضی ها می گویند که چون تلویزیون و سینما است، اگر تئاتر نباشد، عیبی ندارد و مهم نیست، در حالی که تئاتر حیثیت یک شهر است . اعتبار یک شهری که زنده است به تئاتر است. همان طور که ما به پارک، کتابخانه یا فضاهای فرهنگی برای سخنرانی ها و همایش ها نیاز داریم به تئاتر هم احتیاج داریم.

نصیریان در ادامه افزود: جوانان باید تئاتر کار کنند . البته این کار باید مستمر باشد، نه این که با یک کار برای جشنواره، تمام شود و دیگر ادامه پیدا نکند . در صورت استمرار است که استعداد افراد رشد و توسعه پیدا می کند، در غیر این صورت اشتباه است و استعدادها پرورش پیدا نمی کند

وی با اشاره به این که تلویزیون و سینما یک پدیده است و باید در این رابطه سرمایه گذاری درستی انجام شود، گفت: با سرمایه گذاری باید کیفیت کارها را بالا برد. البته در کنار آن هم باید آزادی های اجتماعی، گفتگو و... به وجود بیاید تا گروه ها رشد پیدا کنند و کار خود را روی صحنه ارائه دهند. این آزادی باید در چهارچوب مقررات باشد.

وی افزود:  آزادی به این معنا نیست که هر کس هر کاری که دوست دارد، انجام دهد، بلکه آزادی در اندیشه ای است که در قید و بند نباشد و در چهارچوب قوانین و مقررات باشد تا بتواند پیشرفت کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا قصد دارد تجارب شخصی خودش را در قالب یک منشور کامل به چاپ برساند، گفت: بله قصد این کار را دارم و در حال حاضر مشغول جمع آوری یادداشت های شخصی ام هستم. البته تجارب شخصی را هر نسلی می تواند در دوره خودش کسب کند، منتها این به دلیل نیست که تجربه های افراد پیشکسوت به نسل جوان منتقل نشود. این کار می تواند به واسطه گفتگو، سمینار، گردهمایی، برگزاری کارگاه ها، نوشتن خاطرات به نسل جوانان انتقال پیدا کند.

نصیریان در ادامه حرکت معاونت هنری وزارت ارشاد  در دعوت از هنرمندان پیشکسوتان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این اقدام خوبی بود، چرا که این افراد با وجود مشغله های فراوانی که دارند، نمی توانستند یکدیگر را در تهران ببینند

 

 گفتگو با على نصيريانCopy & send this link for your friends

 

 

Iran FilmVideo

 

 Keep us informed!!

Email your video clips on any topic.

 

To share your film, video with others or
to register your FREE email account
click here: 

Add this site to your favorites

www.PersianCultureS.com

 

Art

Link: http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=214187